Nye tiltag i huseftersynsordningen

6. October 2011

Den 1. februar 2012 forventer Erhvervs- og Byggestyrelsen, at de ny regler for huseftersynsordningen træder i kraft. Men endnu mangler en overgangsordning, så tilstandsrapporter udarbejdet i dag, kan have gyldighed i seks måneder og ikke kun indtil udgangen af januar.

 

De ny regler indebærer en række ændringer i tilstandsrapporten herunder ikke mindst, at der skal udarbejdes en elsynsrapport. Samtidig sker der er række ændringer i ejerskifteforsikringsdækningen, som modsvarer ændringerne i tilstandsrapporten.

 

Men ved en tilsyneladende fejl er der ikke med lovgivningen indtænkt en mulighed for, at tilstandsrapporter udarbejdet mindre end 6 måneder før, de ny regler træder i kraft, kan have gyldighed efter den 1. februar. Det efterlader potentielt en række sælgere med skuffede forventninger, fordi deres tilstandsrapport ikke har de lovede seks måneders gyldighed. Ydermere kan det bidrage til at holde markedet for hushandler på frysepunktet.

 

Dette har også stor betydning for os som bygningssagkyndige, da markedet næsten er gået i stå. Dette betyder at vi har ledig kapacitet, og tilbyder derfor store rabatter på udførelse af tilstandsrapporter og energimærkninger.

Poul Pedersen, Bygningsingeniører og Konsulenter ApS - Telefon 96 60 10 10 - Mobil 23 22 05 54 - Email info@pp-ikast.dk